23مهر1398
روسیه از آگوست سال ۲۰۱۴ میلادی ، واردات محصولات کشاورزی از محدوده اتحادیه اروپا ، ایالات متحده ، استرالیا ، کانادا و نروژ را ممنوع اعلام کرده است .
به گزارش رادیو صنعت طیور ایران ، بر اساس داده های منتشر شده توسط وزارت کشاورزی این کشور ، واردات مواد غذایی به روسیه طی ۵ سال گذشته ، ۳۱.۲ درصد کاهش یافته است و از ۴۳.۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۳ میلادی به ۲۹.۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ رسیده است .
از سوی دیگر ، صادرات مواد غذایی این کشور از ۱۶.۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۳ میلادی به ۲۵.۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ ، افزایش یافت .
این پیشرفت ها تحت شرایطی صورت پذیرفته است که نمایندگان وزارت کشاورزی این کشور معتقدند كه در حال حاضر ، پویایی تجارت بین المللی نشان می دهد كه این كشور ، در میان مدت ، در باشگاه ده صادرکننده عمده جهانی محصولات کشاورزی ، عضو خواهد شد .
در همین حال ، سرگئی یوشین ، ریاست کمیته اجرایی انجمن ملی گوشت روسیه ، پیشرفت تولید محصولات پروتئین حیوانی این کشور را با تحریم کشورهای یاد شده مرتبط نمی داند و بر این باور است که این بخش ، مدت ها قبل از آغاز تحریم های این کشور بر علیه کشورهای اروپایی و آمریکایی و با اجرای طرح هایی چون تنظیم تعرفه و گمرک ، وام های یارانه ایی ، پرداخت مشوق های صادراتی و مواردی از این دست ، رشد خود را آغاز کرده بود .
بر اساس برآوردهای صورت پذیرفته ، میزان تولید محصولات طیور روسیه طی ۵ سال گذشته ، بیش از ۲۰ درصد افزایش یافته است .
این در حالی است که این نکته را بایستی مورد توجه قرار داد که تأمین کنندگان بزرگی مانند برزیل ، آرژانتین و هند در فهرست کشورهای تحریمی قرار نداشتند و از این رو ، بخش تولید پروتئین حیوانی این کشور ، همیشه در معرض واردات محصولات از این کشورها قرار داشته است .
در نهایت ، به گفته کارشناسان مرکز صادرات روسیه (REC) ، اکثر تولیدکنندگان محصولاتی چون طیور در این کشور ، از کاهش ارزش روبل در برابر سایر ارزها سود برده اند ، چرا که تولیدات آنها با قیمتی کمتر از سایر محصولات وارداتی عرضه شده است و از این رو ، تقاضای بالایی برای آنها از سوی مصرف کنندگان وجود داشته است .